Рецепти Здравословно Броеве Обяви Контакти

Начало » Статии - 2009 година /брой 1 » Статии - Какво е влиянието на Фън шуй

Какво е влиянието на Фън шуй

Какво е влиянието
на фън шуй 

В буквален превод фън шуй означава „вятър и вода”. За това какво представлява фън шуй има най-различни определения: някои го наричат китайско изкуство за подреждане на мебелите и домовете; други - „земна астрология”; но най-известното определение е „древно китайско изкуство на месторазполагането”.В действителност това е наука и изкуство, която китайците познават и практикуват от хиляди години за създаване на щастлива жизнена среда в дома и за намиране на най-хармоничното място за всичко във Вселената - от леглото, бюрото или готварската печка до разположението на къщата, за да се наслаждаваме на здраве, късмет, хубави взаимоотношения, благосъстояние и любов. Когото се прилагат правилно принципите на фън шуй, те могат да ни предпазят от нещастие, болести, финансови загуби и лош късмет. В основата на това древно учение е правилния баланс между енергите ин и ян и хармонията между петте елемента-вода, огън, земя, дърво и метал, които присъстват навсякъде и във всичко. Когато тези елементи се подкрепят, тогава в дома цари мир, хармония и изобилие, а когато се разрушават - неразбирателство и лош късмет. Използването на символи е важна част в практиката на фън шуй за привличане на благоприятна енергия в заобикалящата ни среда и за активиране на различни аспекти от живота: здраве, богатство, любов, семейство, деца, кариера. Но те могат да бъдат и чудесен подарък за обичаните от вас хора. 
 РИБА - символ на изобилие и успех. Фигурка на риба поставена в щастливия ъгъл или на бюрото спомага за успех в кариерата и учението, а под формата на картина или стенна фигура в коридора, близо до входната врата, символизира как богатството влиза през устата на къщата.

Най-популярни в символичния фън шуй са фигурите на шаран и пъстърва.

Шаранът символизира постоянство и упоритост при печеленето на пари и успех при полагането на изпити, a пъстървата богатство и благоденствие за членовете на домакинството.
 КОН - символ на щастие, късмет, здрава основа и закрила. Поставете близо до входната врата в дома или в офиса фигура на кон и закрепете към гърба или копитото му монета и тогава той ще ви донесе не само щастие и късмет, но и пари.

 
 

ОРЕЛ - един от най - мощните символи на славата и успеха. Подходящ за амбициозни хора, които поставят пред себе си големи задачи и се стремят да постигнат много в живота. Неговото място е в Сектора на Славата в дома или в офиса.

 
 

ЗВЕЗДНИТЕ БОГОВЕ - Фук Лук Сау, според китайците обхващат всички стремежи на човека и привличат невероятно добър късмет и богатство, особено когато се поставят в трапезарията на дома.


 

 ТРИТЕ КИТАЙСКИ МОНЕТИ вързани с червен конец са мощен символ на паричния късмет. Смята се, че добре вързаните монети предпазват от измами и създават условия за процъфтяващ бизнес. Можете да ги носите в портмонето си или да ги залепите върху всички важни папки, както и върху касовата книга, за да увеличите оборота и продажбите или да ги поставите върху входната врата, за да привлечете късмета на богатството.
 

 КОСТЕНУРКАТА е символ на здраве, дълголетие, мъдрост и благоденствие. Поставянето на една фигурка на костенурка в Сектора на Кариерата или на Север в дома или в хола в плитка купа с вода носи едновременно богатство, подкрепата от подходящи хора и успехи в кариерата. За предпочитане са фигурите изработени от керамика или камък - нефрит, ахат, опал.

 ТРИКРАКАТА ЖАБА е най-популярният символ за богатство и пари. Тя притежава изключителната сила да привлича парите към притежателя си. За да я активирате я поставете на пода или на масичка близо до входната врата, но не директно срещу нея, а малко под ъгъл за да кани парите вътре в дома. Други подходящи места за активатора на паричния късмет е щастливия ъгъл в хола или Сектора на богатството.

 

ДРАКОНО-КОСТЕНУРКА - митично същество с тяло на костенурка и глава на дракон, мощен защитник на дома от всякакви посегателства. С този символ в дома или офиса ще привлечете късмета и ще умножите доходите си.

 
СЛОНЪТ е символ на сила и мъдрост, неуязвимост и кралска власт. Той носи късмет, укрепва духа и е много ефективен талисман за бизнеса, ще ви помогне в сложна ситуация да вземете правилното решение. Фигурка на слон поставена на Североизток или в Сектора на децата и брака помага в учението и научните търсения и носи късмет на наследниците.

 

ПИРАМИДИТЕ хармонизират околното простанство, смекчават и неутрализират негативната енергия, а поставени върху монитора на компютъра елиминират облъчването от вредните лъчи. Най-ефикасни в това отношение са пирамидите от розов кварц и флуорит.

 

ГЛОБУС - символизира стремежите и амбициите на семейството в областта на знанието. Поставен в СИ-ната част на хола или в детската стая или на бюрото на детето ще активира по-лесното усвояване на знания, взимането на изпити и късмета в учението.

 

КВАРЦОВИ КРИСТАЛИ - планнски кристал, аметист, цитрин, розов кварц, опушен кварц. Символизират богатството на Земята и носят щастие, късмет, хармония и любов. Могат да бъдат поставени навсякъде, но най-ефикасно е действието им в Земните ( СИ, ЮЗ, Център ) и Металните ( З, СЗ ) сектори: когато активирате ЮЗ-ния сектор, това ще повлияе благоприятно на майката и на щастливите и хармонични взаимоотношения в семейството; поставени в СИ-ния сектор активират късмета на знанието и учението; в СЗ-ния сектор ще повлияят благоприятно на късмета на главата на семейството.

 
ДРАКОНЪТ е върховният символ на щастието, който носи късмета на всички видове материален просперитет - богатство, положение, влиятелност и власт. За да усетите напълно силата му, го поставете в източният сектор или в щастливия ъгъл на дневната, офиса или магазина и резултатът няма да закъснее.

 

ДВОЙКА ФИГУРИ - пеперуди, мандаринови патици, делфини, риби, лебеди, птици и т.н. са символи на любовта, брачното единство и семейното щастие. Поставени в спалнята по двойки ще активират и запазят за по - дълго време любовта и романтичните отношения в семейството. Те помагат и на самотните хора да намерят своя партньор в живота.

 

СМЕЕЩИЯТ СЕ БУДА (ХОТЕЙ) - символ на щастие, благополучие и веселие. Той предопределя хорските съдби и помага за осъществяване на мечтите. Съществува поверие, че ако го погалите 300 пъти по коремчето ще се сбъднат всичките ви желания. Ефективен талисман за активиране на Сектора на Богатството.
 

  КУЧЕТАТА ФУ поставени от двете страни на входната врата с лице навън, са отлично средство за защита на дома от кражби, измами и злонамерени хора.

 

КРИСТАЛЕН ДИАМАНТ - символ на разкош, изобилие и осъществяване на вашите мечти и желания. Поставете го в най-светлия ъгъл на хола или офиса, грижете се винаги да е чист и той ще направи живота ви красив, богат и щастлив. КРИСТАЛЕН ЛОТОС - това е универсалния символ на Изтока за активиране на сектора на богатството; на брака и любовта ; на мъдростта и знанието. Всъщност можете да го поставите във всеки сектор , в който искате да постигнете съвършенство и хармония.

 

 

ФАСЕТИРАНИ КРИСТАЛНИ СФЕРИ - универсален фън шуй инструмент за неутрализиране на негативната енергия и за хармонизиране на околното пространство. Изключително ефективен начин да внесете слънчева светлина и положителна енергия в дома си е да направите “кристални дъги” , като окачите няколко кристални сфери по средата на някои слънчев прозорец . Това ще осигури изобилие от късмета на богатството и взаимоотношенията.

 Кристалните сфери могат да се използват и като корегиращи средства за неутрализиране на енергийни неравновесия - входна врата срещу врата на тоалетна или баня; две врати една срещу друга; дълъг, тесен и тъмен коридор.

 

 
ДЪРВОТО НА ПАРИТЕ е прекрасен символ на паричния късмет. Поставен на видно място в сектора на Богатството ще ви донесе материално благополучие и просперитет. Символично с растежа на дървото, нарастват и вашите доходи. По формулата на Летящите звезди, през 2009г. най-подходящото място за Дървото на парите е Източния сектор на дома или офиса. 
 


ДЪРВО НА ЩАСТИЕТО - в зависимост от минералите, от които е изработено провокира и поощрява различни аспекти от живота. Можете да го поставите навсякъде, където искате да укрепите силите си или да активирате някакъв вид късмет: здраве, богатство, семейство, любов, деца, кариера.

 

 

ДЪРВО ОТ АВАНТЮРИН (дървото на кариерата) - помага за привличане на професионален успех, за намиране на решения на житейските проблеми и поощрява творческите изяви.


ДЪРВО ОТ АМЕТИСТ (дървото на изобилието) - основен камък за сектора на Богатството. Символизира просперитет, самочувствие, богатство и изобилие на всички нива. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба.


 

 

 ВЯТЪРНИ ЧАНОВЕ - това са най-универсалните символи и коректори във фън шуй, за активиране и разсейване на позитивната енергия и за неутрализиране на негативната. В зависимост от материала , от който са изработени могат да бъдат - метални, бамбукови, кристални и керамични. Обикновено като коректори за неутрализиране на неблагоприятни структури , се използват вятърни чанове с пет тръбички, изработени от материал символично разрушаващ елемента на засегнатият сектор.

Те са и най-ефикасното средство за разсейване и неутрализиране на вредната негативна енергия, на една от най-опасните летящи звезди т.нар. “Пета жълта”, която носи проблеми и нещастия. За неутрализирането й се препоръчва в засегнатия сектор да се постави метален вятърен чан с шест пръчки или вятърен чан тип пагода. Местоположението им през 2009 год.- Северният ъгъл на стаята.

 

 

НАНИЗ ОТ ШЕСТ МОНЕТИ - традиционен метод за разсейване на вредоносната енергия на звезда номер 2, която символизира болести. През 2008г. тази звезда е разположена в Северозападния сектор на дома.

 


ПАГОДА - традиционно китайско средство за улавяне и контролиране на негативната енергия и за активиране и разсейване на благоприятната. Могат да се използват се във всички случай, в които се препоръчват вятърни чанове.
ПАГОДА с Хотей - за привличане на щастие, богатство, радост и веселие в дома.
ПАГОДА с трикраката жаба - символ на богатство и пари. Окачете я от вътрешната страна на входната врата, а в магазина над касовия апарат и тя ще привлече богатство и просперитет във вашия дом, магазин.
ПАГОДА с костенурка - символизира мъдрото управление на материалното състояние за да се радвате на дълъг, осигурен и щастлив живот.
ПАГОДА със слон - окачена в СИ-ния сектор на дома или в детската стая активира творческото развитие на децата.

 
 

ДВОЙКА БАМБУКОВИ СТЕБЛА вързани с червен конец и окачени високо над касата насърчават късмета на парите в магазина или заведението. Те са превъзходен и фън шуй инструмент за корекция на енергийните не равновесия, които се създават от изпъкнали ъгли, колони и трегери.

 

БА ГУА ОГЛЕДАЛО - могъщ символ за закрила и защита. Окачено отвън на дома Ин Ба Гуа огледалото е най-ефикасното средство за отклоняване навраждебната енергия, която се образува от препятствия, прави пътища, Т-образни кръстовища и други увреждащи структури.